HABERLER
Üniversitemiz Eğitim Fakültesi’nde “Osmanlı’dan Günümüze Ermeni Meselesi” Konuşuldu

HABERLER

Eğitim Fakültesi Konferans Salonu’nda “Osmanlı’dan Günümüze Ermeni Meselesi” isimli panel gerçekleştirildi.

Moderatörlüğünü Prof. Dr. Remzi Kılıç’ın yaptığı panelin panelistleri; Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hasan Babacan ile Samsun Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mustafa Çolak’tı.

Panele; Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Hakan Poyrazoğlu, Rektör Danışmanı ve Eğitim Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Cevdet Kırpık, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

Üniversitemiz Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hakan Poyrazoğlu, etkinliğin düzenlenmesinde emeği geçenlere teşekkür etti.

Ermeni meselesinin Osmanlı’dan miras kalan bir mesele olduğunu belirten Prof. Dr. Cevdet Kırpık; Eğitim Fakültesi olarak, öğretmen yetiştiren bir fakülte olarak son zamanlarda kamuoyunda çok fazla yer almayan bu mesele ile öğrencilerin önümüzdeki yıllarda da karşılaşacak olmaları, kendilerinin de öğrencilerinin bu konudaki sorularına maruz kalacak olmaları sebebiyle etkinliği düzenlediklerini ve öğrencilerin konu hakkında bilgilendirilmesi amacıyla sahanın uzmanlarını Erciyes Üniversitesi’ne davet ettiklerini ifade etti.

Açılış konuşmalarının ardından panele geçildi.

Panel, Prof. Dr. Hasan Babacan’ın “Ermeni Meselesinin Doğuşu ve Tehcir” başlıklı sunumu ile başladı.

Ardından Prof. Dr. Mustafa Çolak, “Ermeni Meselesinin Batı Kamuoyuna Yansıması” başlıklı sunum yaptı.

Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hakan Poyrazoğlu ve Rektör Danışmanı Prof. Dr. Cevdet Kırpık; Prof. Dr. Hasan Babacan ile Prof. Dr. Mustafa Çolak’a panele katılımından dolayı teşekkür ederek plaket takdim etti.

08 Mayıs 2024 Çarşamba
Toplam 0 görüntüleme