AÜB 3. AR-GE Proje Pazarı'ndan Üniversitemize Ödül

AÜB 3. AR-GE Proje Pazarı'ndan Üniversitemize Ödül

Anadolu Üniversiteler Birliği tarafından Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi ev sahipliğinde gerçekleşen 3.Ar-Ge Proje Pazarı yarışmasında ödüller sahiplerini buldu. Ödüller kapsamında Üniversitemiz araştırmacılarından Derya Ertaş birincilik ödülüne layık görüldü.

Prof. Dr. Erdoğan Büyükkasap Kongre ve Kültür Merkezi’nde geçekleşen 3.Ar-Ge Proje Pazarı ve Üniversite Tanıtım Fuarı açılış programına, TÜBİTAK Başkanı Prof. Dr. Hasan Mandal, Anadolu Üniversiteler Birliği Dönem Başkanı ve Rektörümüz Prof. Dr. Fatih Altun, Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Akın Levent, Abdullah Gül Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cengiz Yılmaz, Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fatih Yılmaz, Yozgat Bozok Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Evren Yaşar, Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Kazım Karahocagil, Ardahan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Biber, Malatya Turgut Özal Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Orhan Gündüz, İnönü Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Abdulkadir Baharçiçek, Sivas Bilim ve Teknoloji Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Emre Biçer, Fırat Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Soner Özgen, akademisyenler, öğrenciler ve davetliler katıldı.

İlk etapta 305 başvurunun yapıldığı Ar-Ge proje pazarı kapsamında "Kortizonlu Biyobozunur Mikroiğne; Akut Orta Kulak İltihabında Yenilikçi ve Etkili bir tedavi Yaklaşımı" projesi ile Üniversitemiz Ertaş Araştırma Grubundan Derya Ertaş, Fatma Özsoy ve Safiye Nur Yıldız, Biyoteknoloji ve Sağlık alanında birincilik, "Etkili, Ekonomik ve Çevreci İki Boyutlu Nano Alev Geciktiricilerin Üretimi" projesi ile Üniversitemiz Fen Fakültesinden Arş. Gör. Furkan Uzcan ve Prof. Dr. Mustafa Soylak da Mühendislik ve Temel Bilimler alanında üçüncülük ödülüne layık görüldü.

21 Mayıs 2024 Salı