AÜB Tanıtım ve Tercih Fuarı, Yozgat’ta Açıldı

AÜB Tanıtım ve Tercih Fuarı, Yozgat’ta Açıldı

Anadolu Üniversiteler Birliği (AÜB) tarafından 11 ilde düzenlenen Üniversite Tanıtım ve Tercih Fuarı devam ediyor. Fuarlar kapsamında Yozgat Bozok Üniversitesi ev sahipliğinde gerçekleştirildi.

Yozgat Celal Atik Spor Salonu’nda düzenlenen fuarın açılışına; Rektörümüz ve AÜB Dönem Başkanı Prof. Dr. Fatih Altun, Yozgat Bozok Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Karadağ, Ardahan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Biber ile akademisyenler ve çok sayıda öğrenci katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan etkinliğin açılış konuşmasını yapan Yozgat Bozok Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Karadağ Anadolu Üniversiteler Birliği’nin kısa sürede güçlü bir sinerji ile büyük işler başardığını, belirterek fahri üye Ardahan Üniversitemizin de katılımıyla düzenlenen tercih fuarlarında öğrencilerimize tercih döneminde büyük bir imkân ve kolaylık sağladıklarını belirtti.

Rektörümüz AÜB Dönem Başkanı Prof. Dr. Fatih Altun da AÜB’nin faaliyetleri hakkında bilgiler verdi.

Rektörümüz Altun, “Anadolu’daki üniversiteler olarak, bir araya gelerek her üniversitemizin kendi uzmanlık alanlarındaki bilgi ve birikimlerini aktarma, AR-GE ve eğitim- öğretim faaliyetlerinde üniversiteler olarak neler yapabileceğimiz konusunda bizler bir araya gelerek, ülkemizin gelişmesine katkı sağlayacak çok önemli projelerde bir arada olmaya ve önemli çıktılar almaya çalışmaktayız” dedi.

Konuşmasında düzenlenen tanıtım ve tercih fuarlarının önemine de vurgu yapan Rektörümüz Altun, “Bizler AR-GE faaliyetlerimizin yanı sıra eğitim-öğretim çalışmalarımız da da öğrencilerimize ileriye dönük meslek hayatlarında tercihlerini yaparken üniversiteler olarak kendimizi anlatmak ve bu alanda öğrencilerimizin üniversite tercihlerinde kendilerine katkı olmak amacıyla fuarlar başta olmak üzere bir çok alanda da faaliyetler yürütmekteyiz” diye konuştu.

“Gençler bizim geleceğimizdir” diyen Rektörümüz Altun, “Gençlerimizin ortaya koyacakları çalışmalar, üniversitelerimizde başarılı eğitimler alarak ileriye gitmelerini bizler çok önemsiyoruz. Çünkü biz o zaman hep gençlerimiz ile birlikte daha güçlü bir Türkiye olarak var olacağız” şeklinde konuştu.

Konuşmalarının ardından Üniversite Tanıtım ve Tercih Fuarı’nın davetliler tarafından açılış kurdelesi kesilerek, üniversiteler tarafından kurulan stantlar ziyaret edildi.

24 Mayıs 2023 Çarşamba