REKTÖRLÜK HABERLERİ
TEKNOFEST’de Derece Alan Öğrenciler Rektörümüzü Ziyaret Etti

TEKNOFEST’de Derece Alan Öğrenciler Rektörümüzü Ziyaret Etti

Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali (TEKNOFEST) 2020 kapsamında çeşitli yarışmalarda derece alan öğrenciler Rektörümüz Prof. Dr. Mustafa Çalış’ı ziyaret ettiler.

Bu yıl düzenlenen TEKNOFEST yarışmalarında ERÜ’yü temsil ederek çeşitli yarışmalarda derece alan öğrenciler, Danışman hocaları Doç. Dr. Ahmet Turan Özdemir ve Dr. Öğr. Üyesi Ahmet Nusret Toprak ile birlikte Rektörümüz Prof. Dr. Mustafa Çalış’ı makamında ziyaret ettiler.

Rektörümüz Çalış, ziyarette yaptığı konuşmasında TEKNOFEST’de başarı sergileyen öğrencileri tebrik ederek, elde edilen başarılardan dolayı gurur duyduklarını söyledi.

Öğrencilere çalışmalarında başarılar dileyen Rektörümüz Çalış, gelecek yıl düzenlenecek yarışmalarda öğrencilerden daha iyi başarılar beklediklerini belirterek, üniversite yönetimi olarak öğrenciler tarafından yapılan projelere her türlü desteği vermeye devam edeceklerini söyledi.

Konuşmaların ardından Rektörümüz tarafından öğrencilere çeşitli hediyeler veridi.

TEKNOFEST 2020 yarışmaları kapsamında ERÜ’lü öğrencilerin başarı sıralaması ise şöyle;

“TÜBİTAK 2242 Üniversiteler Arası Araştırma Proje Yarışması Enerji ve Çevre Alanında Beyza Çapan, Tevhide Yurdasucu ve Zeki Batuhan Meral Türkiye birinciliği, Biyoteknoloji kategorisinde PhysioTech projesiyle ise Türkiye üçüncülüğünü ise Özge Nur Cingitaş elde etti.

Akıllı ulaşım kategorisinde ise The Karga Company projesiyle Ahmet Ünlü Hisarcıklı, Akif Kemal Aksu, Ahmetcan Yazıcı Türkiye ikinciliği, yine akıllı ulaşım kategorisinde ise Rigel A projesiyle Türkiye dördüncülüğüne ise Fatma Reyyan Sarıkaya ve Hatice Bolat layık görüldü.”

30 Ekim 2020 Cuma
DİĞER REKTÖRLÜK HABERLERİ