AKADEMİK BAŞARILAR
TÜBİTAK-ARDEB 2022 Yılı 2. Dönem 1001 Proje Başvurularında Üniversitemiz Araştırmacılarının Başarısı

Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) bünyesinde yer alan Araştırma Destek Programları Başkanlığı (ARDEB) tarafından TÜBİTAK 1001 2022 yılı 2’nci dönem sonuçları açıklandı. Erciyes Üniversitesi araştırmacıları tarafından yürütücülüğü yapılacak olan üç proje desteklenmeye hak kazandı. Ayrıca, bir sonraki dönemi beklemeden başvuru yapılabilmesine karar verilen beş proje bulunmaktadır.

Teknoloji Transferi ve Uygulama Araştırma Merkezi Proje Destek Hizmet Birimi Koordinatörlüğü’nün TÜBİTAK 1001 2022 yılı 2’nci döneminde başvuru aşamasında ön değerlendirme (proofreading), THS formlarının doldurulması, yeşil mutabakat formu vb. süreçlerde destek verdiği üç proje TÜBİTAK tarafından desteklenmeye hak kazanmıştır. Bu üç proje toplamda 18 saat süren proofreading desteği almıştır. Bir sonraki dönemi beklemeden başvuru yapılabilmesine karar verilen dört proje ise toplamda 42 saat süren proofreading desteği almıştır. Proje Destek Hizmetleri Birimi ArGePark Araştırma Merkezleri ve Laboratuvarları binasında (eski Kayseri Meslek Yüksek Okulu) proje süreçlerinize destek vermeye devam etmektedir. Proje fikirlerinizle ilgili projedestek@erciyes.edu.tr adresinden ilgili birimimize ulaşabilirsiniz.

Veteriner Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Bilal Akyüz’ün yürütücü olduğu, Doç. Dr. Davut Bayram’ın, Arş. Gör. Dr. Fadime Daldaban’ın, Doç. Dr. Korhan Arslan’ın, Prof. Dr. Mehmet Ulaş Çınar’ın, Doç. Dr. Emre Şirin’in (Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi), Doç. Dr. Ferda Karakuş’un (Yüzüncü Yıl Üniversitesi), Ali Atak’ın (Gıda Tarım Ve Hayvancılık Bakanlığı) ve Dr. Serdar Yağcı’nın (Gıda Tarım Ve Hayvancılık Bakanlığı) araştırmacı olarak yer aldığı “Türkiye'de Yetiştirilen Bazı Yerli Koyun Irklarında RS427117280 Kodlu SNP ile Kuzu Canlı Ağırlık Artışı Arasındaki İlişkinin Araştırılması” başlıklı araştırma projesi ile,

Fen Fakültesi Astronomi ve Uzay Bilimleri Bölümü DOSAP araştırmacısı Dr. Cenk Kayhan’ın yürütücü olduğu, UZAYBİMER Merkez Müdürü Doç. Dr. İnci Akkaya Oralhan’ın ve UZAYBİMER uzmanı Öğr. Gör. Dr. Özgün Arslan’ın araştırmacı olarak yer aldığı “Yeni Kataloglanmış Bazı Açık Yıldız Kümelerinde Değişen Yıldız Keşfi ile Küme Parametrelerinin Belirlenmesi (AYKDY)” başlıklı araştırma projesi ile,

Veteriner Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Serhat Al’ın yürütücü olduğu, Doç. Dr. Aykut Gram’ın, Doç. Dr. Harun Hızlısoy’un, Dr. Öğr. Üyesi Özge Al’ın, Prof. Dr. Ali Adnan Hayaloğlu’nun (İnönü Üniversitesi) ve Arş. Gör. Dr. Gökhan Kürşad İncili’nin (Fırat Üniversitesi) araştırmacı olarak yer aldığı “Probiyotik Hücre Ari Süpernatantların Salmonella İnvazyonunda Hücresel Doğal Yanıt ve İnflamazom Yolakları Üzerine Etkinliklerinin Belirlenmesi” başlıklı araştırma projesi TÜBİTAK 1001 - Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Projelerini Destekleme Programı kapsamında desteklenmeye hak kazanmıştır.

Ayrıca, Prof. Dr. İbrahim Develi (Mühendislik Fakültesi), Doç. Dr. Hasan Pınar (Ziraat Fakültesi) , Arş. Gör. Dr. Saim Örnek (Edebiyat Fakültesi) ve Öğr.Gör. Dr. Seval Kaygısız (Yabancı Diller Yüksekokulu) farklı üniversitelerin desteklenen proje ekiplerinde yer almışlardır.

Ek olarak, Doç. Dr. Adem Güneş’in, Dr. Fatma Özköse’nin, Prof. Dr. Muhammed İbrahim Bahtiyari’nin, Dr. Mustafa Burak Acar’ın ve Prof. Dr. Mustafa Soylak’ın yürütücülüğündeki beş proje ise bir sonraki dönemi beklemeden başvuru yapılabilmesine karar verilen projelerden olmuştur.

Araştırmacılarımızı ve ekiplerini tebrik eder, başarılarının devamını dileriz.

30 Aralık 2022 Cuma
DİĞER AKADEMİK BAŞARILAR