Üniversitemiz ve KGC tarafından Düzenlenen 2 Farklı Ödüllü Medya Yarışmasının Tanıtım Toplantısı Gerçekleştirildi

Üniversitemiz Süleyman Çetinsaya İletişim Fakültesi ile Kayseri Gazeteciler Cemiyeti (KGC) tarafından geleneksel olarak düzenlenen Süleyman Çetinsaya Medya Ödülleri Yarışması ve Kayseri Gazeteciler Cemiyeti 2021 Ödüllü Medya Yarışması’nın tanıtım toplantısı ve “Geleneksel ve Dijital Medyada Çocuk İstismarı” konulu eğitim semineri düzenlendi.

Düzenlenecek olan yarışmaların tanıtımı Gazeteciler Cemiyeti Konferans Salonu'nda yapıldı. Toplantının açılışında konuşan KGC Başkanı Metin Kösedağ, Kayseri Gazeteciler Cemiyeti 2021 Ödüllü Medya Yarışması hakkında bilgiler vererek, düzenlenen yarışmanın son başvuru tarihinin 10 Ocak 2022 olduğunu söyledi.

İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hakan Aydın da konuşmasında bu yıl ikincisi düzenlenecek olan Süleyman Çetinsaya Medya Ödülleri Yarışması’nın bu yıl ki temasının çevre olarak belirlendiğini söyledi. ERÜ İletişim Fakültesi’nin web sitesinde yarışmanın katılım şartlarının ilan edildiğine dikkat çeken Dekan Aydın, yarışmaya son başvuru tarihinin 15 Ocak 2022 olduğunu belirtti.

Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Mustafa Çalış ise yaptığı konuşmada yarışmasının düzenlemesinde emeği geçenlere teşekkür etti.

Süleyman Çetinsaya Medya Ödülleri’nin bu yıl şehir ve medya, çevre temasıyla düzenleneceğinin altını çizen Rektör Çalış, şunları kaydetti: “Bu yıl tüm dünya çevre felaketlerine maruz kaldı. Orman yangınları, sel felaketlerine kadar birçok felaket ile karşı karşıya kaldık. Sizlere basın mensupları olarak vatandaşlarımızın bilinçlendirilmesi noktasında çok büyük görevler düşmekte. Bu yıl böyle bir temanın seçilmesi de çok uygun ve isabetli oldu. ‘Şehir ve Medya, Çevre 2021’ temasıyla özellikle genç iletişimci arkadaşlarımız, basın mensuplarımız hem bu yarışma ile bilinçlenmiş olacaklar. Hem de vatandaşlarımızı bilinçlendirmiş olacaklar.”

Konuşmasında tanıtım toplantısının ardından gerçekleştirilen “Geleneksel ve Dijital Medyada Çocuk İstismarı” konulu eğitim semineri hakkında da bilgiler veren Rektör Çalış, sözlerini şöyle sürdürdü: “Bugün İkinci etkinliğimiz ise Üniversitemiz Süleyman Çetinsaya İletişim Fakültesi’nin Kayseri Gazeteciler Cemiyeti ile işbirliği içinde düzenlediği ‘Geleneksel ve Dijital Medyada Çocuk İstismarı’ başlıklı eğitim semineri. Bildiğiniz üzere Üniversitemiz İletişim Fakültesi Koordinatörlüğünde yürütülmekte olan ve Erasmus+ Programı kapsamında Avrupa Komisyonu tarafından desteklen “Çocuk İstismarını Tespit ve Önlemeye Yönelik Öğretmen Yeterliliklerinin Güçlendirilmesi” Projesi’nin öğretmen eğitimleri geçtiğimiz aylarda Kayseri Emniyet Müdürlüğü ile işbirliği içinde gerçekleştirildi. Bugün burada öğretim üyesi arkadaşlarımız tarafından siz değerli basın mensuplarımıza medyada çocuk istismarının sorunlu tarafları ve bu konuda yapılması gerekenler ile buna ek olarak çocuk istismarının dijital bileşenleri kapsamında etkileşimli mecraların, çocukların birer hedef haline gelme sürecinde nasıl bir rol oynadıkları üzerinde durulacak.”

04 Ekim 2021 Pazartesi