Üniversitemizde Havacılık AR-GE Projeleri Portalı Tanıtım Toplantısı Gerçekleştirildi

Üniversitemiz Araştırma Dekanlığı tarafından “Havacılık AR-GE Projeleri Portalı Tanıtım Toplantısı” gerçekleştirildi.

Mühendislik Fakültesi Konferans Salonunda gerçekleştirilen toplantıya Rektör Yardımcılarımız Prof. Dr. Oktay Özkan, Prof. Dr. M. Hakan Poyrazoğlu, Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Alper Öner, Araştırma Dekanı Doç. Dr. Gökmen Zararsız, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

Tanıtım Toplantısının açılışında konuşan Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Oktay Özkan, AR-GE faaliyetlerinin önemi dikkat çekti.

TUSAŞ ve TOMTAŞ ile yapılan iş birliklerinin Üniversitemiz ve öğrencilerimiz adına önemine dikkat çeken Özkan, “TUSAŞ ile yapacağımız çalışmalar birçok branştan arkadaşlarımızın katılabileceği multidisipliner çalışmalar. Bizler Proje ile gittiğimizde gerek TUSAŞ, gerekse de diğer kurum ve kuruluşlardan destek alabileceğimizi görüyoruz. Siz kıymetli akademisyen ve araştırmacılarımızdan ricamız TUSAŞ ile başlayan ve ilk temeli atılan laboratuvarın daha da büyümesi ve bunun enstitüleşmesi için çalışmalara hız verilmesi açısından mümkün olduğunca sizlerden proje önerileri bekliyoruz” dedi.

Havacılık Çalışmaları Uygulama Araştırma Merkez Müdürü Doç. Dr. Murat Aydın da konuşmasında merkez çalışmaları hakkında bilgiler verdi.

TUSAŞ -Üniversite İlişkileri Müdürlüğü Teknoloji Geliştirme Lider Mühendisi Hatice Yılmaz’da konuşmasında hayata geçirebilecek projeler hakkında sunum gerçekleştirdi.

Toplantı, soru cevapların ardından sona erdi.

16 Mayıs 2023 Salı