Üniversitemizde Meme Kanserinde Farkındalık Standı Açıldı

Üniversitemizde Meme Kanserinde Farkındalık Standı Açıldı

01-31 Ekim Meme Kanseri Bilinçlendirme ve Farkındalık Ayı nedeniyle Üniversitemizde “Meme Kanserinde Farkındalık Standı” açıldı.

Tıp Fakültesi Merkezi Derslikler binası önünde açılan farkındalık standına, Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi Genel Cerrahi ve Cerrahi Onkoloji Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Erdoğan Sözüer’in yanı sıra öğrenciler katıldı.

Stantta görevli sağlık personelleri tarafından hasta ve hasta yakınlarına broşür dağıtılarak, meme kanseri ve muayenesi konusunda bilgiler verildi. Ayrıca stant görevlileri, hasta ve yakınlarına meme kanseri konusunda dikkatleri çekmek için pembe kurdele taktılar.

Düzenlenen etkinlik hakkında bilgiler veren Prof. Dr. Erdoğan Sözüer, meme kanserinin kadınlarda en sık görülen kanser türlerinden birisi olduğunu belirterek, şunları kaydetti:

“Her 8-10 kadından birinde meme kanseri görülmektedir. Meme kanseri Erkekler de çok nadirdir. Meme kanserinde erken tanı çok önemlidir. Çünkü tanı geçtikçe; Kanser giderek büyür. Hastalık koltuk altındaki lenf bezlerine ulaşır. Kemik, akciğer, karaciğer, beyin gibi organlara yayılır. Tedavi çok daha zorlaşır ve beklenen yaşam süresi kısalır. Meme kanserinde uzun süre sağlıklı yaşayabilmenin anahtarı erken tanı olmasına rağmen, günümüzde hala ciddi gecikmelerin olduğunu görüyoruz”

13 Ekim 2021 Çarşamba