Üniversitemizde TARD 16. Asistan Okulu Açılış Oturumu Yapıldı

Üniversitemizde TARD 16. Asistan Okulu Açılış Oturumu Yapıldı

Üniversitemizde ev sahipliğinde Anesteziyoloji ve Reanimasyon Derneği (TARD) tarafından 16. Asistan Okulu'nun açılış oturumu gerçekleştirildi.

Üniversitemiz Tıp Fakültesi Gevher Nesibe Derslikleri’nde düzenlenen etkinliğe; Rektör Yarımcımız Prof. Dr. M. Hakan Poyrazoğlu, Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İsmail Dursun, TARD Başkanı Prof. Dr. Ali Fuat Erdem ile akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan etkinliğin açılışlıda konuşan Rektör Yardımcımız Prof. Dr. M. Hakan Poyrazoğlu, “Erciyes Üniversitesi Rektörlüğü olarak üniversitemizde bu tür bilimsel toplantıların yapılmasını şiddetle destekliyoruz. Anestezi konusunda asistan okulu diyoruz ama eminim ki kıdemli hocalarımızda bugünkü toplantılarda yeni şeyler öğreneceklerdir, bilgilerini tazeleyeceklerdir.” diye konuştu.

Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İsmail Dursun da konuşmasında, “Erciyes Üniversitesi bu anlamda tıp fakültesi olarak 56 yıllık bir birikimle bugünlere kadar kendi varlığını ispat etmiş bir kurum. Bu tür toplantıların burada devam ediyor olması, birinci asistan okulunun burada olması ve on altıncısının burada olması bizim için ayrı bir sevinç kaynağı. Bu tür toplantılara her zaman ev sahipliği yapmaktan büyük bir mutluluk ve gurur duyacağımızı belirtiyorum” ifadelerini kullandı.

TARD Başkanı Prof. Dr. Ali Fuat Erdem ise alınan eğitimlerin pratiğe yöneltmek amacıyla çeşitli kursların yapıldığını vurguladı.

TARD Asistan Okulu Koordinatörü Prof. Dr. Karamehmet Yıldız da yaptığı konuşmada, bilgileri sürekli tazelemenin ve bilimsel etkileşim içerisinde olmanın önemine değindi.

Prof. Dr. Yıldız, “Asistan okullarımızın bir özelliği de, üç gün boyunca eğiticilerimiz ve asistanlarımız sürekli bir arada oluyorlar ve sadece o oturumlarda değil, diğer etkinlikler esnasında da anesteziyoloji ile ilgili bilgilerini tazeliyorlar” dedi.

3 gün sürecek olan etkinlik, oturum başkanlığını TARD Başkanı Prof. Dr. Ali Fuat Erdem’in yaptığı “Bir Anesteziyoloğun Yaşam Yolculuğu” konferansı ile devam etti.

21 Eylül 2024 Cumartesi