ETKİNLİK
3. Ulusal Erciyes Pediatri Akademisi Kış Kongresi

Değerli  Meslektaşlarım,

Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi  Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Anabilim dalı olarak  2015 yılında  başlatmış olduğumuz ve mezuniyet sonrası eğitim görevimizi yerine getirmeye çalıştığımız Erciyes Pediatri Kış Kongresinin üçüncüsünde sizleri görmekten onur duyacağız.

Bu kez  9-11 Mart 2017 tarihleri arasında gerçekleştirmeyi planladık. Bu yıl  bizim için   Üniversitemiz ve Kayseri’de pediatri eğitiminin yerleşmesinde önemli görev almış ve hepimizin eğitiminde rol oynamış olan değerli hocalarımız Prof Dr Mehmet Akif Özdemir ve Prof Dr Selim Kurtoğlu’nun emekli olmaları nedeniyle ayrı bir önem taşımaktadır. Kongremizin bu yıl ki içeriğinde  hocalarımızın özellikle emek verdiği hematoloji onkoloji, endokrinoloji ve yenidoğan konularına ağırlık verdik.  Ayrıca son gün kurs programı düzenledik.

Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi, yaklaşık 40 yıldan beri başta Kayseri olmak üzere özellikle çevresindeki iller ve tüm Türkiye ye sağlık hizmeti vermiş önemli eğitim kurumlarından birisidir. Anadolu’da ilk tıp eğitiminin verildiği yerlerden biri olan Gevher Nesibe Tıp Merkezi’nin devamı niteliğinde olan fakültemiz, günümüzde çağdaş eğitim, araştırma ve tedavi hizmetlerini en üst düzeyde yürütmenin gayreti içerisindedir. Yaklaşık 40 yıldan beri temel tıp eğitiminin yanı sıra pediatri, yan dal ve akademik üst düzeyde yetiştirdiği meslektaşlarımız tüm ülke genelinde eğitim, araştırma ve sağlık hizmetleri alanlarında görev yapmaktadırlar.

Bu çerçevede güncel bilgiler paylaşılıp eski anılar tazelenirken, ilk kez Kayseri’ye gelecek arkadaşlarımıza da Erciyes dağı başta olmak üzere doğal ve tarihi güzellikleri yaşatacağımız kanaatindeyiz.

Güzel bir Kongrede birlikte olmak dileğiyle şimdiden hepinize hoş geldiniz diyorum.

erciyespediatrikiskongresi.org

Tamer Güneş