ETKİNLİK
6.Uluslararası ve 35.Ulusal Biyofizik Kongresi

Değerli bilim insanları,

6. Uluslararası ve 35. Ulusal Biyofizik Kongresi, Erciyes Üniversitesi ve Türk Biyofizik Derneği ortak kongresi olarak 4-7 Eylül 2024 tarihleri arasında Kayseri’de gerçekleştirilecektir. Kongremiz, dünyanın dört bir yanından hem biyofizikçileri hem de çeşitli alanlardan araştırmacıları bir araya getirecektir. Bu amaçla, biyofizik ve ilgili alanlardan yenilikçi bakış açıları ve teknolojiler getiren bilim insanlarını ve seçkin araştırmacıları kongremize davet ediyoruz. 20'dan fazla oturumda, konferans ve panellerde, alanlarında önde gelen uluslararası ve ulusal bilim adamları davetli konuşmacı olarak yer alacaktır. Her oturumda seçilen genç araştırmacıların sözlü ve poster sunumları yer alacaktır. Kongremiz uluslararası niteliktedir ve ilgili kurumların doçentlik, akademik yükselme ve akademik teşvik kriterlerini karşılamaktadır. Kongre sözlü ve poster bildirileri European Biophysics Journal dergisinde özel sayı olarak yayınlanacaktır. Derginin web sitesine buradan ulaşabilirsiniz: https://www.springer.com/journal/249.

Bu kongrenin öne çıkan bir diğer özelliği ise genç araştırmacıların biyofizik araştırmaları için uygulamalı eğitim programıdır. Kongre öncesi 2-4 Eylül 2024 tarihleri arasında uygulamalı kurslar düzenlenecek ve katılımcı genç araştırmacılara temel bilgilerden uygulamalara kadar geniş kapsamlı bilgi edinme fırsatı sunulacaktır.

Kongremizde çeşitli sosyal etkinlikler planlamaktadır: Kayseri Kültür Yolu, Erciyes Dağı, UNESCO miras listesinde olan Kültepe (Kaniş Karum) Ören Yeri, Koramaz Vadisi, Ağırnas, Soğanlı ve Kapadokya.

Farklı ülke, şehir ve kuşaklardan katılımcılar arasında özgür, açık bir tartışma ve fikir alışverişi ortamını teşvik etmek amacıyla düzenlediğimiz bu kongremize katılımlarınızı büyük bir sabırsızlıkla bekliyoruz. Ayrıntılar için kongrenin web sitesine buradan ulaşabilirsiniz.

Düzenleyen : Tıp Fakültesi , Tük Biyofizik Derneği
Adres : Sabancı Kültür Sitesi