AKADEMİK BAŞARILAR
Veteriner Fakültesi Öğretim Üyemiz Prof. Dr. Alparslan YILDIRIM’a Amerika Birleşik Devletleri –“Defense Threat Reduction Agency (DTRA)”dan Uluslararası Proje Desteği

Amerika Birleşik Devletleri University of Florida/UF, Gürcistan Lugar Center for Public Health Research / NCDC, Ukrayna Public Health Center of the Ministry of Health /PHC ve ERÜ Vektörler ve Vektörlerle Bulaşan Hastalıklar Uygulama ve Araştırma Merkezi/ERVEK İşbirliği çerçevesinde hazırlanan, ERVEK Müdürü ve Veteriner Fakültesi Parazitoloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Alparslan YILDIRIM'ın PI olarak görev aldığı “Development of National Policies and Strategies for Mosquito Control and Public Health Systems of Georgia, Turkey, and Ukraine” başlıklı araştırma projesi “GRANT13230496” kod numarasıyla “Defense Threat Reduction Agency (DTRA)/ABD tarafından yaklaşık üç milyon dolar toplam bütçe ile desteklenmesi uygun görülmüştür. Projede ERÜ Ziraat Fakültesi Öğretim Üyesi ve GENKÖK’de araştırmacı olan Doç. Dr. Osman İBİŞ ve Veteriner Fakültesi Viroloji Anabilim Dalı Öğretim üyesi İbrahim SÖZDUTMAZ Co-PI olarak görev almıştır.

Ayrıca projenin Türkiye tarafında ERVEK merkezinde de görev yapmakta olan Erciyes Üniversitesi Veteriner Fakültesi öğretim üyeleri Prof. Dr. Abdullah İNCİ (Veteriner Fakültesi Dekanı), Prof. Dr. Önder DÜZLÜ, Doç.Dr. Zuhal ÖNDER, Doç. Dr. Arif ÇİLOĞLU Dr. Doç. Dr. Emrah ŞİMŞEK, Doç. Dr. Ayşe GENÇAY GÖKSU ile Ondokuz Mayıs Üniversitesi Veteriner Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Gökmen Zafer PEKMEZCİ görev almıştır.

Öğretim üyelerimizi tebrik eder, başarılarının devamını dileriz.

06 Temmuz 2021 Salı
DİĞER AKADEMİK BAŞARILAR