Emniyet Genel Müdür Yardımcısı Doç. Dr. Mustafa Çalışkan, Üniversitemizde Konferans Verdi

Üniversitemiz tarafından “15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü” etkinlikleri kapsamında “15 Temmuz Darbe Girişimi ve Milletin Zaferi” konulu konferans düzenlendi. Konferansa konuşmacı olarak Emniyet Genel Müdür Yardımcısı Doç. Dr. Mustafa Çalışkan katıldı.

Turizm Fakültesi Konferans Salonu’nda düzenlenen etkinliğe; Rektörümüz Prof. Dr. Fatih Altun, Vali Yardımcısı Dr. Abdullah Kalkan, Melikgazi Kaymakamı Bülent Karacan, Yükseköğretim Kurulu Üyesi ve Üniversitemiz Mühendislik Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Derviş Karaboğa, Rektör Yardımcılarımız Prof. Dr. Oktay Özkan, Prof. Dr. M. Hakan Poyrazoğlu ve Prof. Dr. Hakan Aydın, Genel Sekreterimiz Prof. Dr. İbrahim Narin, Genel Sekreter Yardımcımız Doç. Dr. Afşın Alper Cerit, fakülte dekanları, akademik ve idari personel ile öğrenciler katıldı.

Saygı duruşu, İstiklal Marşı’nın okunması ardından etkinliğin açılışında konuşan Rektörümüz Prof. Dr. Fatih Altun, şunları kaydetti: “FETÖ, PYD, PKK, adları ne olursa olsun, uzantıları veya arkalarındaki şer odakları kim olursa olsun, şanlı tarihi boyunca destanlar yazan ve asla esarete boyun eğmeyen Türk Milleti’ni bölmeyi ve parçalamayı başaramayacaklardır. Büyük ülke Türkiye olma yolunda yerli ve milli aşısını, otomobilini, İHA’sı SİHA’sı, helikopterini, uçağını ve uydusunu yaparak emin adımlar ile ilerleyen Ülkemizi durdurmaya çalışan bu şer odakları asla ve asla hain emellerine ulaşamayacaktır. Şunu herkes iyi bilmelidir ki, 1071'de Türklere Anadolu'nun kapılarını açan Büyük Selçuklu Devleti hükümdarı Sultan Alparslan’dan bugüne kadar vatanına, toprağına ve bayrağına sahip çıkan Aziz Türk Milleti tarihi boyunca da 15 Temmuz gecesi şehadet şerbeti içen Ömer Halisdemir’i, Cennet Yiğit ve Kübra Doğanay ile şehit olan kahramanlarımız unutmayacak ve unutturmayacaktır. Erciyes Üniversitesi mensupları olarak bizler ise vatanını, bayrağını seven insanına hizmet eden, milli ve manevi duygularına bağlı genç nesillerimizin15 Temmuz 2016’da yaşanılan bu hain kalkışmayı unutmamaları ve unutturmamaları için anlatmaya ve yaşanılanları aktarmaya devam edeceğiz.”

Rektörümüz Prof. Dr. Altun’un konuşmasının ardından kürsüye gelen Emniyet Genel Müdür Yardımcısı Doç. Dr. Mustafa Çalışkan, 15 Temmuz Darbe Girişimi ve Milletin Zaferi” konulu konferansında hain darbe girişiminin 15 Temmuz tarihine denk gelmesinin bir tesadüf olmadığını belirterek, 15 Temmuz gecesi yaşanılan olayları anlattı. Darbeyi bir virüse benzeten Doç. Dr. Çalışkan, ülkemizde yaşanan darbe olayları hakkında da bilgi verdi.

Etkinlik, Rektörümüz Prof. Dr. Fatih Altun’un Doç. Dr. Mustafa Çalışkan’a plaket takdiminin ardından sona erdi.

11 Temmuz 2024 Perşembe