REKTÖRLÜK HABERLERİ
Geleceğin Liderleriyle Kariyer Planlaması Sohbeti

Geleceğin Liderleriyle Kariyer Planlaması Sohbeti

Rektörümüz Prof. Dr. Fatih Altun, TED Kayseri Koleji tarafından düzenlenen "Rektörler Konuşuyor" adlı etkinlik kapsamında öğrencilerle bir araya geldi, kariyer planlamasının önemi üzerine keyifli bir sohbet gerçekleştirdi.

Rektörümüz Prof. Dr. Fatih Altun, eğitim ve kariyer hayatından bahsederek, öğrencilerle deneyimlerini paylaştı.

TED Kayseri Koleji tarafından düzenlenen "Rektörler Konuşuyor" adlı etkinlik kapsamında öğrencilerle bir araya gelen ve öğrencilerle kariyer planlamasının önemi üzerine keyifli bir sohbet gerçekleştiren Rektör Prof. Dr. Fatih Altun, kendi yaşamında edindiği tecrübeleri, örneklerle anlattı. Öğrencilerin meslek seçimlerine katkı sağlamak, sorgulama yeteneklerini geliştirmek amacıyla düzenlenen programda konuşan Prof. Dr. Altun, “Yeter ki sevin. Sevdiğiniz sürece başarılı olmanız kaçınılmazdır” dedi.

Son dönemlerde öğrencilerin yoğun bir şekilde karşılaştığı “kariyer planlama” konusundan da bahseden Rektör Prof. Dr. Altun, “Kariyer planlamasında şunu hiçbir zaman unutmayın; anne, baba ve arkadaş çevresi bunda etkendir. Kariyer planlama, aslında bu yaş grubunda çok kolay bir şey değildir. Çünkü kafanızda farklı odaklar, enerji harcayacağınız farklı faaliyetler olduğu sürece sizin belirli bir noktaya yönelmeniz çok da kolay olmayacaktır. Şunu unutmayın ki; üniversiteye geldiğiniz zaman yine kariyer planlamayı konuşacaksınız. Özellikle kariyer planlama rehberlik potalarımızın da artık günümüzde çok etkin bir şekilde yönlendirdiğini düşünürsek sizin için çok büyük fırsatlar. Çünkü sağlıklı bir kariyer planlaması ile siz taşın üzerine taş koyduğunuzda göreceksiniz ki hep yükseleceksiniz” şeklinde konuştu.

Üniversite olarak öğrencilere sunulan imkânlar, bölüm ve programlara da değinen Prof. Dr. Fatih Altun, “Bulunduğunuz yıllar israf etmemeniz gereken yıllar... Farkında olarak mutlaka, tasarruflu davranmak zorundasınız, çünkü bu zaman dilimi yeniden önünüze gelmeyecek. Hayatta imkânsız olan o zamanın geri gelmesidir. Bulunduğunuz ortamda ileriye dönük mesleki kararlarınızı alırken kendi yeteneklerinizi keşfetmeye çalışın ve kendinize uygun mesleği de bu yeteneklerinize göre seçmeye özen gösterin. Benim size tavsiyem; buyurun üniversitelere gelin. İlgili bölümün bulunduğu fakülteye ziyaret gerçekleştirin ve o ziyarette ilgili bölüm başkanı ile birebir görüşerek bu konu hakkında bilgi alın. Rehber hocalarımız da sizi yönlendirecek ve size öncülük edeceklerdir” açıklamasında bulundu.

Prof. Dr. Fatih Altun daha sonra Üniversitemiz hakkında öğrencilere bilgi vererek, öğrencilerden gelen soruları cevapladı.

02 Ocak 2024 Salı
DİĞER REKTÖRLÜK HABERLERİ