Üniversitemiz Tıp Fakültesi Hastaneleri’nden “Dünya Artrit Günü” Etkinliği

Üniversitemiz Tıp Fakültesi Hastaneleri’nden “Dünya Artrit Günü” Etkinliği

Üniversitemiz Tıp Fakültesi Hastaneleri tarafından “12 Ekim Dünya Artrit Günü” kapsamında farkındalık etkinliği düzenlendi.

Farkındalık günü kapsamında Tıp Fakültesi Gevher Nesibe Hastanesi’nde ilk olarak basın toplantısı düzenlendi. Düzenlenen toplantıya; Tıp Fakültesi Öğretim Üyeleri Doç. Dr. Abdurrahman Soner Şenel, Doç. Dr. Ayşenur Paç Kısaarslan, Doç. Dr. Gizem Cengiz, Uzman Dr. Melih Kızıltepe, Arş. Gör. Hüseyin Kaplan katıldı.

Toplantıda konuşan Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Abdurrahman Soner Şenel, Dünya Artrit Günü’nün 1996 yılından beri kutlandığını belirterek, romatizmal hastalıkların ne kadar yaygın ve önemli olduğuna dikkat çekti.

Artritin, eklemlerde hareket kısıtlılığına ve ağrıya neden olan ciddi bir hastalık olduğuna dikkat çeken Doç. Dr. Şener, özellikle romatoid artritin, sakatlığa yol açabilecek en yaygın iltihaplı eklem hastalığı olduğuna vurgu yaptı.

Artrit hastalığında erken tanı ve tedavinin önemine de dikkat çeken Doç. Dr. Şenel, açıklamasında, romatoid artritin hastaların günlük yaşamını büyük ölçüde kısıtladığı, sosyal ve psikolojik yaşam kalitesini olumsuz etkilediğini söyledi.

Doç. Dr. Ayşenur Paç Kısaarslan da çocuklarında kronik romatizma olabileceklerini belirterek, “Çocukluk gurubu romatizmaları hayatın uzun dönemini etkilediği için bizde multidisipliner yaklaşımla göz, fizik tedavi, ortopedi, psikiyatri, diyetisyenlerle bu romatizmal hastalığın üstesinden gelmek için elimizden geleni yapıyoruz” dedi.

Doç. Dr. Gizem Cengiz ise Artrit hastalığının aksatılmadığı sürece tedavi edilebilir bir hastalık olduğunu belirtti.

Uzman Dr. Melih Kızıltepe ve Arş. Gör. Hüseyin Kaplan da konuşmalarında hastalık belirtileri hakkında bilgi verdiler.

Basın toplantısının ardından “12 Ekim Dünya Artit Günü” kapsamında Üniversitemiz Tıp Fakültesi ve Talas Belediyesi tarafından Ali Dağı’na fidan dikme etkinliği de düzenlendi.

11 Ekim 2024 Cuma