Üniversitemizde “Tek Sağlık Konseptinde İnsan ve Hayvanlarda Kuduz” Konulu Konferans Düzenlendi

Üniversitemiz Veteriner Fakültesi tarafından Dünya Hayvanları Koruma Günü kapsamında “Tek Sağlık Konseptinde İnsan ve Hayvanlarda Kuduz” konulu bir konferans düzenlendi.

Veteriner Fakülte Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen etkinliğe; Veteriner Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Murat Kambur, Kayseri Veteriner Hekimleri Odası Başkanı Akgün Ergül, akademisyenler ve öğrenciler katılım sağladı.

Konferansın açılışında konuşan Kayseri Veteriner Hekimleri Odası Başkanı Akgün Ergül, “Tek sağlık kapsamında hayvanları koruma günüyle ilgili kuduz hastalığını konuşmak çok önemli. Veteriner hekimlik açısından sürekli iç içe olduğumuz bir hastalık olan kuduz, mesleğimiz için dikkate alınması gereken bir konudur” dedi.

Veteriner Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Murat Kambur ise, “Kuduzun tehlikelerini bir kez daha vurgulamak üzere, özellikle Dünya Hayvanları Koruma Günü’nde konuyu detaylı olarak ele almak istedik. Kuduz, ölümcüllüğü çok yüksek bir hastalık ve araştırmalar, insanlarda kuduzun genellikle köpek ısırması sonucu yayıldığını gösteriyor” şeklinde konuştu.

Açılış konuşmalarının ardından konferansta, ERÜ Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ayşegül Ulu Kılıç “İnsanlarda Kuduz” konusunda bilgi verdi.

Prof. Dr. Kılıç, kuduz hastalığının insan sağlığı üzerindeki etkilerini ve alınması gereken önlemleri aktardı.

Veteriner Fakültesi Dr. Öğr. Üyesi İbrahim Sözdutmaz ise “Hayvanlarda Kuduz” konusunu ele alarak, hayvanlarda görülen kuduz vakaları hakkında detaylı bilgi verdi.

Dr. Öğr. Üyesi Sözdutmaz, kuduzun yayılımını ve önlenmesi için alınması gereken tedbirleri katılımcılara aktardı.

04 Ekim 2024 Cuma