Üniversitemizin TEKNOFEST Başarısı

Üniversitemizin TEKNOFEST Başarısı

Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali TEKNOFEST kapsamında düzenlenen teknoloji yarışmaları çeşitli illerde yapıldı. Üniversitemiz öğrencilerinden oluşan birçok takım yarışmalardan derece ile döndü.

49 ana kategori, 127 alt kategori ile 1 milyon 650 bin yarışmacının başvuru yaptığı yarışmalardan; 12-17 Ağustos 2024 tarihleri arasında Koceli’nde düzenlenen “Uluslararası Efficency Challenge Elektrikli araç yarışlarında “Quantum Team” ve “Voltacar” takımları finale katılım başarısı gösterdi.

26-30 Ağustos tarihleri arasında İzmir’de düzenlenen Tarımsal İnsansız Kara Aracı yarışlarında Üniversitemiz “ARF-203” takımı ise yine finalde yer aldı.

5-8 Eylül 2024 tarihlerinde Antalya'da düzenlenen yarışmalarda ise Blokchain Kategorisi’nde "Eruchain" takımı, Sağlıkta Yapay Zeka Kategorisi’nde "Vneural" takımı ve "Erciyes Turing AI" takımı, Turizm Teknolojileri Kategorisi’nde "Excursio" takımı, Sanayide Dijital Teknolojiler Kategorisi’nde "Arf-208" takımı, Helikopter Tasarım Kategorisi’nde "Arfesa" ve “Havtek” takımları finale katılım başarısı gösterirken, Çevre ve Enerji Kategorisi’nde ise “Mikroplastik Savaşçıları” takımı “En İyi Sunum Ödülü”ne layık görüldü.

16-18 Eylül tarihlerinde Aksaray'da Orta İrtifa Roket Kategorisi’ndeki yarışmalarına katılan “Havtek” ve “Voltaroket” takımları ile Model Uydu Kategorisi’nde ki “Mergen” takımlarımız, final yarışlarında yer aldı.

19-23 Eylül Ekim tarihlerinde Kahramanmaraş'ta düzenlenen yarışmalarda İnsansız Hava Araçları Kategorisi’nde “Vortex UAV” ve “Medeniyetin Burçları İHA” takımlarımızda finale yarışlarına katıldı.

Rektörümüz Prof. Dr. Fatih Altun, konu ile ilgili yaptığı açıklamada öğrencilerin yarışmalara katılarak projelerini sergilemelerinden dolayı her zaman mutlu olduklarını belirterek, öğrenciler tarafından hazırlanan projelere her zaman destek verdiklerini söyledi.

09 Ekim 2024 Çarşamba