UZAYBİMER tarafından Astrofotograf Çekim Gerçekleştirildi

UZAYBİMER tarafından Astrofotograf Çekim Gerçekleştirildi

Üniversitemiz Astronomi ve Uzay Bilimleri Gözlemevi Uygulama ve Araştırma Merkezi (UZAYBİMER) tarafından Astrofotograf çekimi gerçekleştirildi.

UZAYBİMER tarafından Meade LT-6 6 inç f/10 (15.24 cm, 1524 mm odak uzunluğuna sahip) teleskopa bağlı Canon EOS 850D kullanılarak üç farklı astronomik cismin astrofotografı çekildi.

Çekilen fotoğraflar, kalibrasyon verileri ile işlendikten sonra SIRIL programı kullanılarak arşivlendi.

Poz süresi artırılarak daha net sonuçların elde edilmesinin hedeflendiği çalışmada Erciyes Üniversitesi Astronomi ve Uzay Bilimleri bölümünden Araştırma Görevlisi Mustafa Turan Sağlam, Dr. Öğr. Üyesi Mustafa Kürşad Yıldız ve Öğretim Görevlisi Dr. Özgün Arslan ve İstanbul Üniversitesi'nden Muhammet Baki Bayram yer aldı.

13 Eylül 2024 Cuma