Vefat Eden Fen Fakültesi Kurucu Dekanı Prof. Dr. Hacı Mehmet Doğan için Üniversitemizde Tören Düzenlendi

Geçirdiği rahatsızlık sonucu 81 yaşında yaşamını yitiren 1984-1990 yılları arasında Üniversitemiz Fen- Edebiyat Fakültesi Kurucu Dekanı olarak görev yapan ve aynı zamanda da TÜBA Şeref Üyesi olan Emekli Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hacı Mehmet Doğan için görev yaptığı fakülte önünde tören düzenlendi.

Fen Fakültesi Bahçesi'nde düzenlenen cenaze törenine; Rektörümüz Prof. Dr. Fatih Altun, Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Sultan Taşcı, Genel Sekreterimiz Prof. Dr. İbrahim Narin, Fen Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Nusret Ayyıldız, Genel Sekreter Yardımcımız Zafer Çağlıtalaslıgil, Prof. Dr. Hacı Mehmet Doğan’ın yakınları ile akademik ve idari personel katıldı.

Törende konuşan Fen Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mustafa Soylak ve Fen Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Nusret Ayyıldız, Prof. Dr. Hacı Mehmet Doğan’a Allah’tan rahmet dileyerek, merhum Doğan’ın alanında saygın bir akademisyen olduğunu söyledi.

Rektörümüz Prof. Dr. Fatih Altun da konuşmasında, Prof. Dr. Hacı Mehmet Doğan’a Allah rahmet, yakınlarına ve sevenlerine başsağlığı diledi.

Rektörümüz Altun Prof. Dr. Hacı Mehmet Doğan’ın Üniversitemize önemli katkılar sağladığını belirten Rektörümüz Altun, “Hocamızın ortaya koyduğu eserler her zaman anılacak ve unutulmayacaktır. Erciyes Üniversitemizin başı sağ olsun” dedi.

Kur’an-ı Kerim Tilavetinin ardından Prof. Dr. Hacı Mehmet Doğan’ın tabutu omuzlarda cenaze aracına taşındı.

Prof. Dr. Hacı Mehmet Doğan, Hulusi Akar Camii’nde ikindi namazına müteakip kılınan cenaze namazının ardından şehir mezarlığında toprağa verildi.

16 Mayıs 2023 Salı