Kayseri Büyükşehir Belediyesi, Üniversitemize Tıbbi Simülasyon Uygulama Alanı Geliştirme Merkezi Yaptıracak

Kayseri Büyükşehir Belediyesi tarafından Üniversitemize Tıp Fakültesi’ne yaptırılacak olan Tıbbi Simülasyon Uygulama Alanı Geliştirme Merkezi’nin iş birliği protokolü imzalandı.

Büyükşehir Belediyesi Başkanlık makamında gerçekleşen imza törenine; Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç,  Rektörümüz Prof. Dr. Fatih Altun, Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Cemal Alper Kemaloğlu Katıldı.

Törende konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, Erciyes Üniversitesi’nin Kayseri’nin yüz akı olduğunu söyledi.

Tıp Fakültesi’nin Erciyes Üniversitesi’nin temel taşlarından birisini oluşturduğuna dikkat çeken Başkan Dr. Büyükkılıç, “Bir hekim olarak böyle bir fakülteyi şehrimizde sahiplenmek, onun gereksinimlerini karşılamak bizler için olmazsa olmaz. Bu anlayış içerisinde doktor olacak gençlerimize günün koşullarına uygun, gerçekten bilimin ve teknolojinin ışığında simülasyon uygulama alanını önemsediğimizi ve Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Cemal Alper Kemaloğlu’nun isteğini geri çevirmeyerek meclisimizden aldığımız karar ile bu çalışmayı yapıyoruz. Değerli meclis üyelerimize de bu kapsamda verdikleri destekten dolayı teşekkür ediyorum. Hayırlı uğurlu olsun” dedi.

Rektörümüz Prof. Dr. Fatih Altun da konuşmasında üniversiteye her zaman destek veren Başkan Dr. Memduh Büyükkılıç’a teşekkür etti.

Rektörümüz Prof. Dr. Altun, şunları kaydetti: “Üniversitelerin en temel görevi eğitim-öğretim faaliyetleri, araştırma faaliyetleri ve toplumsal katkı faaliyetlerinde bulunmaktır. Özellikle eğitim faaliyetleri içerisinde Tıp Fakültemizde Simülasyon Uygulama Alanı oluşturuyor olmamız ve öğrencilerimizin burada el becerilerini geliştirmeleri ve onların daha yetkin birer tıp doktoru olarak mezun olacakları bizler için çok önemli. Bu süreçte Tıp Fakültemiz Dekanı Prof. Dr. Cemal Alper Kemaloğlu’na ve Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç’a teşekkür ediyorum. Tıp Fakültemiz için bu merkez çok önemli bir kazanım olacaktır. Öğrencilerimize hayırlı olsun. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.”

Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Cemal Alper Kemaloğlu ise yaptığı konuşmada yapılacak olan Tıbbi Simülasyon Uygulama Alanı Geliştirme Merkezi hakkında bilgi verdi.

Dekan Prof. Dr. Kemaloğlu, Tıp Fakültesi’nde simülasyon eğitim son yıllarda gelişmiş bir eğitimdir. Simülasyon eğitiminde hem hastalarımız hem de asistanlarımız hastaya müdahale etmeden yapay zekâ destekli, sanal gerçeklikler içeren cihazlarla el becerilerini ve tıbbi bilgilerini geliştirecekler ve sonra hastalara müdahale edecekler. Bu sayede çok daha kaliteli bir sağlık hizmetini hastalara vermiş olacaklar. Süreçte göstermiş oldukları katkılardan dolayı Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç’a, Rektörümüz Prof. Dr. Fatih Altun’a ve Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Hamdi Elcuman’a teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Konuşmaların ardından Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, Rektörümüz Prof. Dr. Fatih Altun ve Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Cemal Alper Kemaloğlu tarafından Büyükşehir Belediyesi tarafından Tıp Fakültesi’ne yaptırılacak olan Tıbbi Simülasyon Uygulama Alanı Geliştirme Merkezi’nin iş birliği protokolü imzalandı.

Protokol kapsamında Kayseri Büyükşehir Belediyesi eğitime destek amacıyla ERÜ Tıp Fakültesi’nde eğitim gören öğrencilerin öğrenimlerini kolaylaştırmak için; Tam Boy Yetişkin Gelişmiş Temel Yaşam Desteği Simülatörü, Laporoskopi Cerrahi Eğitim Simülatörü, Osküstasyon Eğitim Modeli, Teşhis Ultrason Simülatörü, Tee ve Tte Simülatörü, Yetişkin Yarım Boy Göstergeli Cpr Eğitim Modeli, Sanal Hasta Simülatörü desteği sağlayacak.

23 Mayıs 2024 Perşembe