Üniversitemiz Spor Bilimleri Fakültesi’nde Mezuniyet Coşkusu

Üniversitemiz Spor Bilimleri Fakültesi’nde Mezuniyet Coşkusu

Üniversitemiz Spor Bilimleri Fakültesi, 2023-2024 Eğitim-Öğretim yılı mezunlarını verdi. Program kapsamında 4 bölümden 466 öğrenci mezun oldu.

Fakülte Sahası’nda düzenlenen mezuniyet törenine; Rektörümüz Prof. Dr. Fatih Altun, Spor Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Erdoğan Unur, Kayseri Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Başkanı Mutlu Önal ile akademisyenler, öğrenciler ve aileler katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile halk oyunları gösterisinin ardından törende konuşan Rektörümüz Prof. Dr. Fatih Altun, mezun olan öğrenciler ve ailelerin heyecanına ortak olmaktan mutlu olduğunu söyledi.

Sporun önemine dikkat çeken Rektörümüz Prof. Dr. Altun, “Ülkemizin son dönemde spor alanındaki başarıları özümüzdeki becerilerin ortaya çıkmasını sağlamış olması, bizleri mutlu etmektedir. Çünkü ne zaman bir spor müsabakası olsa sadece futbol olarak değil, basketbolu ile voleybolu ile bizlere ayrı bir heyecan ve coşku katmaktadır. Biz gençlerimize güvendiğimiz sürece başarıların daha da artacağını ve bu alanda da ülkemizden her zaman söz ettireceğimizi düşünüyorum” dedi.

Konuşmasında mezun olan genç sporculara da nasihatlerde bulunan Rektörümüz Prof. Dr. Altun, şunları kaydetti. “Gençlerimiz şunu bilmelidir ki, ülkesini seven her zaman başarılı olur. Gençlerimiz sahip oldukları mesleği ar-ge olarak, inovasyon olarak yenilemek zorundalar. Sporun temelinde de mutlaka teknolojik gelişmelerden uzak kalmamaları gerekir. Gençlerimizin ülkelerini severek daha etkin faaliyetler içerisinde olması ve yeni sporcular yetiştirmelerini ben canı gönülden arzu ediyorum. Özellikle meslek hayatlarında ülkesini seven, sağlıklı coşkulu bir çalışma ile daha güzel ve başarılı sporcu gençleri yetiştirmelerini arzu ediyoruz. Çünkü biz gençlerimizi lafta değil özde çok seviyoruz”

Mezun öğrencileri tebrik eden Spor Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Erdoğan Unur da “Mezun olan gençlerimiz sporun ülkemizdeki temsilcileri olacaklardır” diye konuştu.

Konuşmaların ardından 2023-2024 eğitim-öğretim yılı dönem birincisi Antrenörlük Eğitimi Bölümü Öğrencisi Semanur Bayram, mezuniyet kütüğüne plaket çaktı.

Mezuniyet töreni öğrencilere diplomalarının verilmesinin ardından sona erdi.

28 Haziran 2024 Cuma