Üniversitemizden “Dünya Temizlik Günü” Etkinliği

Üniversitemizden “Dünya Temizlik Günü” Etkinliği

Üniversitemiz , Melikgazi Belediyesi, Üniversitemiz  Çevre Sorunları ve Temiz Üretim Araştırma ve Uygulama Merkezi (ERÇEVREM), Üniversitemiz Çevre ve Sıfır Atık Kulübü, Kadın İşbirliğini Geliştirme Derneği ve Erva Spor Okulları tarafından “Dünya Temizlik Günü” dolayısıyla atık toplama etkinliği düzenlendi.

Hisarcık Mahallesi Kırlangıç Vadisi’nde düzenlenen etkinliğe Üniversitemiz  Çevre Sorunları ve Temiz Üretim Araştırma ve Uygulama Merkezi, Çevre ve Sıfır Atık Kulübü, Let’s Do It Kayseri temsilcileri, Melikgazi Belediyesi, Kayseri Erva Spor Okulları, Kayseri Kadın İş birliğini Geliştirme Derneği, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

Etkinlik hakkında açıklama yapan Çevre ve Sıfır Atık Kulübü Danışmanı Berna Akın, “Uzun yıllardır çevre bilincini aşılamak, atıksız ve sürdürülebilir yaşamı desteklemek ve gelecek nesillere temiz ve yaşanabilir bir dünya bırakmak adına birçok farkındalık faaliyetleri ve etkinlikler gerçekleştirdik. Bugün pek çok paydaşımızla beraber Dünya Temizlik Gününde de bunun için buradayız. Bu tarz etkinlikler, çevre bilincinin oluşması, sıfır atık kavramının bir yaşam felsefesi haline gelmesi, doğrusal değil döngüsel ekonominin benimsenmesi, doğal kaynaklarımızı korumak ve tüketimi azaltmak için oldukça önemlidir. Tüm paydaşlarımıza ve gönüllü katılımcılarımıza yürekten teşekkür ediyorum” dedi.

21 Eylül 2024 Cumartesi