Anadolu Üniversiteler Birliği Üniversite Tanıtım ve Tercih Fuarı, Üniversitemiz ev Sahipliğinde Gerçekleştirildi

Anadolu Üniversiteler Birliği (AÜB) Üniversite Tanıtım ve Tercih Fuarı, Üniversitemiz ev sahipliğinde Kayseri'de gerçekleştirildi.

Anadolu'daki Üniversitenin oluşturduğu AÜB bu yıl 11 ilde Üniversite Tanıtım ve Tercih Fuarı düzenliyor.

İlk olarak Kayseri’de Üniversitemiz ev sahipliğinde Şenlik Alanı’nda start verilen fuarın açılışına; Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Fatih Altun, Anadolu Üniversiteler Birliği'ne üye Abdullah Gül Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cengiz Yılmaz, Amasya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Süleyman Elmacı, Fırat Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fahrettin Göktaş, Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Akın Levent, Fırat Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fahrettin Göktaş, İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Kızılay Kayseri Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kurtuluş Karamustafa, Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hasan Uslu, Sivas Bilim ve Teknoloji Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Kul, Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fatih Yılmaz, Yozgat Bozok Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Karadağ, Kayseri İl Milli Eğitim Müdürü Bahameddin Karaköse, Rektör Yardımcıları, Genel Sekreter ve Genel Sekreter Yardımcıları ile akademisyenler ve çok sayıda öğrenci katıldı.

Kayseri Büyükşehir Belediyesi Mehteran Takımı’nın konseri’nin ardından, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan etkinliğin açılış konuşmasını yapan İl Milli Eğitim Müdürü Bahameddin Karaköse, “Bugün buraya öğrencilerimiz tanıtım fuarları ziyafet edecekler, gezecekler, fikir sahibi olacaklar. Bu onların geleceği açısından çok önemli. Onları geleceği bizim geleceğimiz demek, onların geleceği bu ülkenin geleceği demek. Çünkü biz her platforma iyi geleceğimizi emanet edeceğimiz gençlerimizi yetiştirsek içimiz o kadar rahat o kadar gözümüz arkada kalmayacak” dedi.

Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Fatih Altun, etkinliğe ev sahipliği yapmaktan dolayı mutlu olduklarını söyledi. Öğrenciler için üniversite tercihinin önemine vurgu yapan Rektörümüz Altun, “Üniversitelerin yapmış olduğu faaliyetlerin siz öğrencilere aktarılabilmesi çok önemli. Çünkü bizlerde lise yıllarında tercihlerimizi nasıl yapacağımızı hep kafamızdan geçirirken hangi üniversite olması konusunda da şans demeyelim diye tesadüfe bırakırdık. Ancak sizler gençlerimiz, günümüzde özellikle üniversitelerin imkanlarına, hangi seviyede olmalarına, hangi odak bilimsel araştırmalar içerisinde olduklarını çok iyi öğrenebiliyorsunuz. Bunlarında bundan sonraki meslek hayatınıza ve bundan sonraki kariyer hayatınıza çok önemli katkısı olduğunu düşünüyorum” diye konuştu.

Erciyes Üniversitesi’nin başarıları hakkında da bilgiler veren Rektörümüz Altun, şunları kaydetti: “AR-GE boyutunda Erciyes Üniversitesi, kendini kanıtlamış ve Türkiye’deki etkin üniversiteler arsında yer almaktadır. Bir araştırma üniversitesi olmamızda bunu bir göstergesidir. TEKNOFEST’ten tutun ki, TÜBİTAK’ta birçok ulusal ve uluslararası projelerde kendini ispatlamıştır.”

AÜB Dönem Başkanı ve Sivas Bilim ve Teknoloji Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Kul ise konuşmasında etkinliğe ev sahipliği yapan Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Fatih Altun’a teşekkür etti.

Bu yıl ikincisi düzenlenen fuar hakkında bilgiler veren Rektör Kul, “İki buçuk yıl kadar önce 9 üniversite ile başladığımız Anadolu üniversiteler Birliği’nin temel şiarı birlikte başarma ilkesidir. Bu kapsamda AÜB Üyesi rektörlerimiz ile birlikte başarmak, birlikte bu günkü organizasyonları gerçekleştirme, kamu kurumlarının kaynaklarını etkin ve verimli kullanma konularında bir protokole imza atarak başladık. Bugün ise AÜB’ne üye olmayan üniversitelerimizin de katılımları ile 17 üniversitemiz bir kariyer fuarı ile meslekleri ve üniversitelerini tanıtmak anlamında bu organizasyonu gerçekleştirdi” diye konuştu.

Konuşmaların ardından davetliler tarafından açılış kurdelesi kesilerek, üniversiteler tarafından kurulan stantlar ziyaret edildi.

AÜB Tanıtım ve tercih Fuarına; Abdullah Gül Üniversitesi, Amasya Üniversitesi, Erciyes Üniversitesi, Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi, Fırat Üniversitesi, İnönü Üniversitesi, Kayseri Üniversitesi, Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi, Malatya Turgut Özal Üniversitesi, Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi, Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi, Sivas Bilim ve Teknoloji Üniversitesi, Sivas Cumhuriyet Üniversitesi, Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi, Yozgat Bozok Üniversitesi ve Ardahan Üniversitesi’nin stantları yer aldı.

05 Mayıs 2023 Cuma