Üniversitemiz Paydaşlığında “8. Uluslararası Maneviyat Psikolojisi Sempozyumu” Düzenlendi

Kütahya Valiliği, Üniversitemiz , Kütahya Dumlupınar Üniversitesi ve Kadim Vakfı tarafından “8. Uluslararası Maneviyat Psikolojisi Sempozyumu” düzenlendi.

Kütahya Dumlupınar Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Konferans Salonu’nda düzenlenen sempozyuma; Kütahya Vali Vekili Burhanettin Yavaşi AK Parti Kütahya Milletvekili İsmail Çağlar Bayırcı, Rektörümüz Prof. Dr. Fatih Altun, Kütahya Dumlupınar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Süleyman Kızıltoprak, Kütahya Dumlupınar Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İsmail Yalçın, ERÜ Psikolojik Danışma ve Rehberlik Uygulama ve Araştırma Merkezi (ERREM) Müdürü Öğr. Gör. Mustafa Atak, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

Sempozyumun açılışında konuşan Kütahya Vali Vekili Burhanettin Yavaşi, etkinliğin düzenlemesinde emeği geçenlere teşekkür etti.

Vali Vekili Yavaşi, “Maneviyat psikolojisi insanın kendisini anlamlandırmada ve zorluklarla baş etmesinde önemli bir rehberdir” dedi.

AK Parti Kütahya Milletvekili İsmail Çağlar Bayırcı da toplumsal anlamada huzurun ve güvenin sağlanması için maneviyatın önemli bir unsur olduğunu söyledi.

Rektörümüz Prof. Dr. Fatih Altun ise konuşmasında ERÜ’nün her zaman bilimsel faaliyetlere he zaman önem veren bir üniversite olduğunu söyledi.

Sempozyumun önemine vurgu yapan Rektörümüz  Prof. Dr. Altun, “Bireylerin maneviyat konusunda donanıma sahip olmalarının çok gerekli olduğunu ve bundan sonraki süreçlerde bunun da daha çok artacağını görebiliyoruz. Çünkü dijitalleşen ve sayıllaşan bir sürece doğru hızlı bir şekilde ilerlemeye başladık. Maalesef her şeyi sanal alemde yaşıyoruz. Gerçek hayatında sanal alemdeki hayat gibi olduğunu da düşünmeye başlıyoruz. Bu süreçte bireylerin manevi duygularını da göz ardı etmemiz gerekiyor” diye konuştu.

Kütahya Dumlupınar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Süleyman Kızıltoprak, öğrenmenin sadece diploma almak olmadığını belirterek, sempozyumun toplumsal sorunlara önemli katkılar sunacağını belirtti.

Kütahya Dumlupınar Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İsmail Yalçın da fakülteleri hakkında bilgi verdi.

Sempozyum düzenleme kurulu Başkanı ERREM Müdürü Öğr. Gör. Mustafa Atak, sempozyum programı hakkında bilgi verdi.

Maneviyat psikoloji alanında yürütülen akademik çalışmalar hakkında bilgi veren Öğ. Gör. Atak, “İnsan hem maddi hem de manevi yönü olan bir varlıktır. Bedensel ihtiyaçlarının yanı sıra insanın ruhsal ihtiyaçları da vardır. Sağlıklı bir beden ve ruh sağlığı için hem bedenin hem de ruhun beslenmesi gerekir” şeklinde konuştu.

Kütahya Kadim Vakfı Başkanı Mustafa Önsay da sempozyuma destek vermekten dolayı mutlu olduklarını söyledi.

Konuşmaların ardından konferansa geçildi. Konferansta Prof. Dr. Hayati Hökelekli tarafından “İslam Psikolojisinde Koruyucu Ruh Sağlığı” konusunda katılımcılara bilgi verildi.

Konferansın ardından iki gün sürecek sempozyum, Maneviyat Psikolojisi Bağlamında Koruyucu Ruh Sağlığı Hizmetleri, Nefs Psikolojisinde Koruyucu Ruh Sağlığı Uygulamaları, İslam Psikolojisinde Koruyucu Ruh Sağlığı Uygulamaları, Manevi Danışmanlık ve Rehberlikte Koruyucu Ruh Sağlığı Uygulamaları, Tasavvuf Psikolojisinde Koruyucu Ruh Sağlığı Uygulamaları, Pozitif Psikolojide Koruyucu Ruh Sağlığı Uygulamaları, Kültüre Dayalı Psikoloji Yaklaşımlarında Koruyucu Ruh Sağlığı Uygulamaları konularındaki sunumlar ile devam etti.

12 Ekim 2024 Cumartesi