Üniversitemiz Araştırma Dekanlığı Tarafından Lisansüstü Öğrencilerimize Yönelik Eğitim Düzenlendi

Üniversitemiz Araştırma Dekanlığı tarafından Sağlık Bilimleri, Fen Bilimleri ve Sosyal Bilimler Enstitüsü öğrencilerine yönelik “Tez Çıktı Koşullarını Eksiksiz Tamamlama: Lisansüstü Öğrenciler için Yol Haritası” konusunda eğitim düzenlendi.

Enstitüler Konferans Salonu’nda düzenlenen eğitime; Rektörümüz Prof. Dr. Fatih Altun, Üniversitemiz Araştırma Dekanı Prof. Dr. Gökmen Zararsız, Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi Enstitüsü Müdürü Doç. Dr. Neslihan Altuncuoğlu, Fen Bilimleri Enstitü Müdürü Prof. Dr. Emel Kızılkaya Aydoğan, Sosyal Bilimler Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Atabey Kılıç Güzel Sanatlar Enstitüsü Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Levent Çoruh, Sağlık Bilimleri Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Bilal Akyüz, Genom ve Kök Hücre Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Zuhal Hamurcu ile öğrenciler katıldı.

Programda konuşan Rektörümüz Prof. Dr. Fatih Altun, lisansüstü eğitimin ve lisansüstü eğitim alan öğrencilerin projelerde yer almalarının önemine dikkat çekti.

Rektörümüz Prof. Dr. Altun, “Üniversitelerin en temel görevlerinden birisi daha fazla lisansüstü öğrenci sayısına ulaşarak daha çok lisansüstü çalışma yaptırmaktır. Biz Erciyes Üniversitesi olarak iki yıldır toplam sayıyı artırmak için çalışıyoruz” dedi.

Üniversitemizde yürütülen lisansüstü eğitim çalışmaları hakkında bilgi veren Rektörümüz Prof. Dr. Altun, yapılan çalışmalar ile ülkeye katma değer sonuçlar çıkacak çalışmalar yürüttüklerini söyledi.

Özellikle üniversitemizin bilimsel araştırma proje fonlarını artırmaya yönelik faaliyetler de olduklarını da vurgulayan Rektörümüz Prof. Dr. Altun, “Bu çalışmaları yaparken amacımız, siz öğrencilerimize daha iyi araştırma imkanları nasıl sunabiliriz gayesindeyiz” şeklinde konuştu.

Üniversitemiz Araştırma Dekanı Prof. Dr. Gökmen Zararsız da yaptığı konuşmada doktora öğrencilerinin araştırma ekosisteminde önemli bir unsur olduğuna dikkat çekti.

Dekan Prof. Dr. Zararsız, şöyle devam etti: “Lisansüstü öğrencilerimiz araştırma süreçlerinde bir lokomotif görevi görmektedirler. Özellikle tez çıktılarında bazı değişikler yürürlüğe girdi. Yayın şartlarına yönelik alternatif proje patent alternatifleri oluşturuldu. Şu anda doktora yeterliliğini geçmiş öğrencilerimiz Tübitak ve TÜSEB projelerinde yürütücü olabiliyorlar. Bu konu hakkındaki süreçlerde sizlere bilgiler vereceğiz”

Fen Bilimleri Enstitü Müdürü Prof. Dr. Emel Kızılkaya Aydoğan şunları kaydetti: “Lisansüstü eğitim faaliyetlerinde son ana bırakılan noktalardan birisi tez çıktı koşullarının sağlanmasıdır. Özellikle tez çalışması yürütülüyor, fakat programlama esnasında tez çıktı koşullarının sağlanması noktasına çok başarılı çalışmalar yapılmaya çalışılabilse bile sorunların yaşandığı da görülmektedir. Bu konuda özellikle Araştırma Dekanlığımıza teşekkür ediyoruz. Öğrencilerimize bu eksiliği görerek eğitim programı düzenlediler.”

Sosyal Bilimler Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Atabey Kılıç da konuşmasında yüksek lisans ve doktora çalışmalarında yürütülen çalışmaların önemli olduğunu söyledi.

Açılış Konuşmalarının ardından Araştırma Dekanlığı Proje Destek Ofisi Öğr. Gör. Dr. Orbay Çağlayan Şimşek ve Öğr. Gör. Dr. Bayram Karakullukcu tarafından “Kamu Fonları Destek Programları” konusunda sunum gerçekleştirdi.

18 Ekim 2024 Cuma